Fly Drive van Garda tot Maggiore Afbeelding Fly Drive van Garda tot Maggiore
Fly Drive van Garda tot Maggiore ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive van Garda tot Maggiore

***

plane hotel car


10 Dagen

Ontdek de 4 bekendste meren van Noord Italië, terwijl u zich laat onderdompelen in luxe! Vanaf het grootste meer van Italië het Gardameer, voert uw reis via het charmante Iseomeer en het interessante Comomeer, naar het Lago Maggiore. In 10 dagen ontdekt u wat deze meren u te bieden hebben. Maak u op voor een afwisselende reis met veel comfort en prachtige bezienswaardigheden!



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Milaan - Garda, ca. 155 km

Na een vlucht op Milaan haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Garda, één van de bekendste plaatsen aan het Gardameer. Vanaf Milaan is het ca. 155 km naar de plaats van bestemming waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Oostelijk Gardameer

De kustlijn van het Gardameer is een opeenvolging van baaien, verborgen inhammen, overhangende rotswanden en strandjes, waar je terecht kunt voor een dagje zonnen met ter afkoeling af en toe een duik in het heldere water.

Dag 2: Oostelijk Gardameer, ca. 70 km

Vandaag staat een ontspannen dag aan het Gardameer op het programma. Rondom het Gardameer liggen diverse pittoreske plaatsjes met gezellige boulevards en mooie bezienswaardigheden. Vandaag bezoekt u de oostkant van het meer. Vanaf Garda kunt u de weg langs het meer volgen langs onder andere Bardolino met de mooie jachthaven, naar Malcesine. Een bezoek aan het kasteel van Malcesine mag zeker niet ontbreken evenals een tocht met de gondel naar de top van Monte Baldo, waar u prachtig uitzicht heeft over het Gardameer. U vervolgt uw route naar Riva del Garda, het noorden van het Gardameer, een leuke plaats met veel watersportmogelijkheden.

Dag 3: Gardameer en omgeving ca. 100 km

Vandaag kunt u de andere kant van het Gardameer ontdekken. Dichtbij Garda liggen interessante plaatsjes als Sirmione en Desenzano. Sirmione is misschien wel het mooiste dorp van het Gardameer, gelegen op een schiereiland. Struin door de sfeervolle straatjes van de historische binnenstad of breng een bezoek aan het Castello Rocco Scaligera, de toren van het kasteel van de stad. Als u verder rijdt richting Limone sul Garda, zult u merken dat het landschap wat ruiger wordt. Wilt u liever wat rustiger aan doenMaak dan een boottocht en ontdek het Gardameer vanaf het water!

Dag 4: Garda - Iseo, ca. 90 km

Vandaag vervolgt u uw reis naar het volgende meer, Lago d'Iseo (Iseomeer). Iseomeer is de minst bekende van de noordelijke meren van Italië. Gelegen in de uitlopers van de Alpen biedt bezoekers een beetje van alles, van klimmen en zeilen tot cultuur en geschiedenis met geen tekort aan lekker eten, wijn en rust.

Iseo

Het Iseomeer is kleiner en minder bekend dan het nabijgelegen Comomeer, maar aanzienlijk stiller en charmanter. Het ten noorden van de stad Brescia gelegen meer, is dan ook een nog onontdekte parel in Noord-Italië. Ook in het hoogseizoen is het rondom het Iseomeer nog aangenaam toeven.

Dag 5: Iseomeer en omgeving

Ontdek de 'Parel onder de Italiaanse meren', het Iseomeer. Dit charmante meer wordt omgeven door authentieke natuurgebieden waaronder het vogelparadijs 'Torbiere del Sebino' en het wijgebied Franciacorta. De omgeving is zeer bezienswaardig. Zo kunt u onder andere een bezoek brengen aan de prehistorische rotstekeningen in Val Camonica of het klooster van San Pietro in Lamosa.

Dag 6: Iseomeer - Comomeer ca. 130 km

Vandaag verruilt u het charmante Iseomeer voor het Lago di Como, oftewel het Comomeer. Het Comomeer is het kleinste van de drie Italiaanse Alpenmeren. Bossen, bergen, water, zon en aangename temperaturen zijn de ingrediënten die een vakantie hier aantrekkelijk maken. Het is bij uitstek de plek om allerlei watersporten uit te oefenen. Zeilen, kajakken of surfen; het is hier allemaal mogelijk. Als u even bij wilt komen van alle activiteiten is een bezoekje aan één van de sfeervolle plaatsen rondom het meer aan te raden. Plaatsen die dicht in de buurt van het meer liggen zijn onder andere Como, Cernobbio, Gravedona, Bellano, Bellagio en Lecco. Het Comomeer wordt omgeven door de bergen en er groeien onder andere palmen, oleanders en olijfbomen. Daarnaast zijn er in het gebied verschillende botanische tuinen te vinden met uitlopende vegetatie. De stranden aan het Comomeer bestaan voornamelijk uit kiezelsteentjes en gras.

Comomeer

Het Comomeer is vernoemd naar Como, de grootste stad aan het meer. Naast Como zijn er diverse andere mooie plaatsen, zoals: Bellagio, Varenna, Menaggio, Gravedona en Lecco. In het noorden van het meer vind je de hoogste berg: de Monte Legnone (2609 m).

Dag 7: Comomeer en omgeving

Vandaag is het tijd om het Comomeer te ontdekken. Het meer is een populaire bestemming voor diverse Hollywood sterren, maar tevens een trekpleister voor toeristen. De prachtige omgeving biedt diverse wandelmogelijkheden en ook liefhebbers voor watersporten komen hier zeker aan hun trekken. Voor de cultuurliefhebbers mag ook een bezoek aan Milaan niet ontbreken tijdens deze reis. Vanaf het Comomeer bent u al in minder dan 1 uur in deze wereldstad!

Dag 8: Comomeer - Lago Maggiore, ca. 106 km

U vervolgt uw reis naar het Lago Maggiore, een prachtig meer ooit uitgesleten door een gletsjer en grenzend aan zowel Zwitserland als Italië. U rijdt naar Verbania.

Lago Maggiore

Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden.

Dag 9: Lago Maggiore

Het Lago Maggiore beschikt over talloze bezienswaardigheden en de bekendste daarvan zijn wel de Borromeïsche eilanden. Op de eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori liggen prachtige Palazzo's met mooie botanische tuinen. Een bezoek aan deze eilanden is zeker de moeite waard! Ook de steden rondom het meer trekken veel toeristen. De gezellige boulevards, typische restaurantjes en bijzondere gebouwen zorgen voor het ultieme vakantiegevoel bij de bezoekers.

Dag 10: Einde rondreis

De reis eindigt. U brengt de auto terug naar de luchthaven van Milaan en vliegt terug naar Nederland.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Milaan v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive van Garda tot Maggiore 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail