Fly Drive Golf van Napels en Amalfikust Afbeelding Fly Drive Golf van Napels en Amalfikust
Fly Drive Golf van Napels en Amalfikust ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Golf van Napels en Amalfikust

***

plane hotel car


8 Dagen

De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste in Europa en dat is niet zonder reden. Prachtige uitzichten en schilderachtige, pittoreske plaatsjes maken dit gebied een populaire vakantiebestemming. Tijdens deze reis kunt u op eigen gelegenheid proeven van de mooie natuur, sfeervolle plaatsen en de heerlijke lokale Italiaanse gerechten. Highlights om te bezoeken in deze regio zijn bijvoorbeeld de bekende vulkaan Vesuvius, het historische Pompeï, het kleine bloemeneiland Capri en leuke steden als Sorrento, Amalfi (werelderfgoed), Vico Equence, Positano en Ravello. Vanuit Napels of Sorrento kunt u verschillende leuke trips met de boot maken om nog meer van de prachtige omgeving te ontdekken. Zo zijn er veerboten naar het bijvoorbeeld bekende bloemeiland Capri.



Dag 1: Aankomstdag, Napels

U vliegt naar Napels en eenmaal daar aangekomen, haalt u op de luchthaven uw huurauto op en kan uw vakantie en ontdekkingstocht eindelijk gaan beginnen! Afhankelijk van uw aankomsttijd verblijft u in een accommodatie in of in de omgeving van Napels.

Dag 2: Omgeving van Vesuvius en Pompeï

Twee bekende bezienswaardigheden in deze regio zijn de actieve vulkaan Vesuvius en de historische Romeinse stad Pompeï, of beter gezegd wat er van Pompeï is overgebleven nadat deze stad door de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest.

Parco Nazionale del Vesuvio

De Vesuvius ligt in het Vesuvius National Park (Parco Nazionale del Vesuvio). Dit park is een schitterend natuurgebied rond de vulkaan Vesuvius. Er lopen door het park verschillende (wandel)paden met een totale lengte van 54km. Vanaf het parkeerterrein loopt één van de paden zelfs helemaal tot aan de krater van de Vesuvius. Vanaf de top heeft u een waanzinnig uitzicht over de Golf van Napels en ziet u in de verte zelfs Capri liggen. Het is een vrij makkelijk begaanbaar pad, maar wel een flinke wandeling/klim. Bij de parkeerplaats kunt u een kaartje kopen om helemaal naar de top te kunnen lopen.

Pompeï

Ook zeker een bezoek waard is Pompeï. Zo'n 2000 jaar geleden heeft een uitbarsting van de Vesuvius er voor gezorgd dat de Romeinse stad Pompeï werd verwoest. De stad werd bedolven onder hete as en puimsteen en brokstukken, maar wanneer u langs de opgravingen van Pompeï wandelt, kunt nog wel echt de oude Romeinse sfeer proeven. Pas in 1748 werden de eerste opgravingen gedaan, waardoor het één van de beste bewaarde Romeinse steden is. Er is eigenlijk teveel te zien om in een korte beschrijving te benoemen. Zo vindt u er o.a. prachtige architectuur, beelden, fresco's, straatjes, huizen, het Forum (dit plein vormt het centrum van de stad), het amfitheater en de Jupiter Tempel. Een bezoek aan Pompeï geeft u een goed beeld van het leven in deze Romeinse stad destijds.

U verblijft in een accommodatie in de omgeving van Pompeï.

Dag 3: Sorrento en omgeving

Sorrento ligt op het schiereiland Sorrentina en is één van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels, ook wel de Amalfische riviera genoemd. Sorrento is een gezellige plaats met vele terrasjes aan de levendige Piazza Tasso en diverse winkels aan de winkelpromenade Via San Cesaro. Sorrento was een van de eerste toeristische steden van Italie en is een sfeervolle havenstad. Daarnaast is Sorrento ook bekend door de vele citroenplantages in de omgeving, waar o.a. de bekende Italiaanse likeur Limoncello van wordt gemaakt. U verblijft in Sorrento of in de omgeving van Sorrento, zoals bijvoorbeeld Vico Equence.

Dag 4: Sorrento en omgeving

In Sorrento en de omgeving van Sorrento is genoeg te doen en zien. Een leuke tip voor deze dag is bijvoorbeeld een bezoek aan het romantische Capri. U verblijft in Sorrento of in de omgeving van Sorrento, zoals bijvoorbeeld Vico Equence.

Tip: maak een boottrip naar Capri

Vanuit Sorrento kunt u met de veerboot een oversteek maken naar het kleinschalige en sfeervolle bloemeneiland. Capri heeft bekendheid gekregen, nadat de laatste keizer van Rome, Tiberius, op het eiland een mooie villa heeft laten bouwen. Ook is heeft Capri veel bekendheid gekregen door de Grotta Azurra. Deze grot wordt zo genoemd vanwege de bijzondere blauwe gloed op de wanden van de grot door de reflectie van de zon in op het blauwe zeewater. Grotto Azzura ligt aan de waterspiegel. Naast Grotto Azzura zijn ook Villa San Michele en de andere grotten op Capri leuk om te bekijken.

Dag 5 Amalfikust (omgeving Positano, Minori en Salerno)

De reis voert u van het Sorrentijnse schiereiland verder richting de Amalfikust. Het is met recht één van de mooiste kusten binnen Europa met prachtige uitzichten en schilderachtige, pittoreske plaatsjes. Onderweg kunt u eventueel een tussenstop maken in Gragnano, waar zich één van de oudste pastafabrieken van Italië bevindt. U verblijft 2 overnachtingen in de omgeving van Salerno.

Amalfi

Amalfi is een stadje in de provincie Salerno en behoort tot de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. Van oorsprong was Amalfi een handelsstad en is inmiddels uitgegroeid tot een sfeervol, toeristisch stadje. In het centrum van Amalfi zijn de nauwe straatjes met elkaar verbonden door diverse trappen. De Duomo di Amalfi, de kathedraal van Amalfi is zeker uw bezoekje waard.

Ravello

Ook leuk om te bezoeken is het mondaine Ravello. Dit plaatsje ligt in de heuvels boven Amalfi, het zicht op zee vanuit Ravello is adembenemend. Ravello kent daar naast een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de 11e eeuwse kathedraal, een aantal mooie kerken en de Villa Rufolo. Deze is gebouwd door Nicola Rufolo en vormt de inspiratieplaats voor Richard Wagner's opera Parsifal uit 1880. Dan is er ook nog het plaatsje Vietri sul Mare, wat vooral bekend staat vanwege het vele, typische keramiek wat te vinden is langs deze gehele kust.

Dag 6 Amalfikust (omgeving Positano, Minori en Salerno)

Langs de Amalfikust bevinden zich verschillende charmante plaatsen, die u kunt bezoeken. Het kan in het drukke hoogseizoen soms wat lastig zijn om een geschikte parkeerplek te kunnen vinden, waardoor het is aan te raden vroeg op pad te gaan. Enkele andere leuke plaatsen in deze omgeving zijn bijvoorbeeld:

Positano

Ook Positano ligt in de Italiaanse provincie Salerno en ligt aan de Amalfikust, tussen de plaatsen Sorrento en Amalfi. Door de oude, roze huizen en smalle steegjes heeft pittoreske Positano een sfeervolle en romantische uitstraling. Een bezienswaardigheid in Positano is de Chiesa Santa Maria Assunta, een kerk uit de 9e eeuw welke in de 11e eeuw in ROmaanse stijl is herbouwd. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje limoncello, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen

Minori

Minori is een mooie badplaats aan een brede baai aan de Amalfikust. Minori staat van oudsher bekend als een vissersdorp met een gemoedelijke sfeer. Op het strand vindt u er vaak de typische houten vissersboten te midden van de zonaanbidders. Minori staat ook bekend vanwege de culinaire hoogstandjes. In het Bourbon-tijdperk stond de plaats bekend om de overheerlijke verse pasta en gebak bestemd voor het koninkrijk van Napels. Met jaarlijks terugkerende festival Gusta Minori toont het stadje de grote passie voor de gastronomie. Interessante bezienswaardigheden in Minori zijn de Basilica di Santa Trofimena en de Roman Maritime Archeological Villa.

Dag 7: omgeving Napels

Vanuit de Amalfikust rijdt u weer terug richting Napels. U kunt dit weer doen via het historische Pompeï en langs de Vesuvius of u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een route meer door het binnenland, langs bijvoorbeeld Avellino en natuurpark Parco Regionale del Partenio, een prachtig groen en bosrijk natuurgebied.

Napels

Ook het drukke Napels zelf laat u kennis maken met het dagelijkse Italiaanse leven. Deze stad kent 2 gezichten. Het is een stad die weinig mooie gebouwen en relatief veel werkloosheid en armoede kent, maar ook een stad, waar veel te doen is en waar u kunt proeven van de beste Italiaanse pizza's en koffie. In de levendige oudste wijk van Napoli, Spacca-napoli, hangt het wasgoed tussen de huizen in de drukke straten en zijn er veel historische pleintjes, kerken (waarvan Gesu Nuovo en Santa Chiara de mooiste zijn) en ambachtslieden in smalle steegjes te vinden. San Gennaro, de Dom van Napels, is ook in deze wijk terug te vinden. In dit oude centrum van Napels zijn veel winkels, bars en restaurants te vinden. U kijkt hier uw ogen uit. Wanneer u een liefhebber van kastelen bent, dan is een bezoek aan de oude Castel dell'Ovo een bezoek waard. Dit 15de-eeuws kasteel ligt op een eilandje dat verbonden is met een 100 meter lange dam. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op Napels en de Vesuvius. Ook winkelen in de befaamde Italiaanse modehuizen kan in Napels. In het centrum rond de Via Chiaia bevinden zich de winkels van de grote bekende en prijzige modehuizen, zoals Versace, Prada en Valentino.

U verblijft deze laatste overnachting in de omgeving van Napels.

Dag 8: vertrekdag, Napels

Helaas is er een einde gekomen aan deze fly drive route. U rijdt terug naar de luchthaven van Napels, waar u uw huurauto weer inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Nederland.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvlucht Amsterdam - Napels en v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in minimaal 3-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Optioneel: ontbijt is bij te boeken tegen een toeslag
  • Optioneel: tegen een toeslag zijn er ook hogere klasses/grotere types huurauto's beschikbaar. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wij informeren u met plezier verder over de mogelijkheden
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodaties voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u naar een passend alternatief kijken.



Fly Drive Golf van Napels en Amalfikust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail